Keresés ebben a blogban

2011. május 16., hétfő

Házi ropi, ami nem is ropi


Idegen nyelven grissini. Tésztája ugyanaz, mint a focaccia. http://vadgomba.blogspot.com/2011/05/focaccia-bazsalikommal-fuszerezve.html 
A tésztába zúzott fokhagyma került (ehhez a mennyiséghez 3 gerezd), és bazsalikom. Miután egyszer megkelt, megpróbálhatjuk kinyújtani és egyenlő hosszúságúra vágni őket, utána sodorni. Így esélyesebb a nagyjából hasonló méretre.  A sütés kb. 15 perc. Csak sorjában bele kell fektetni a tepsibe, egy picit dagadni fog még a sütőben.
Jó, ha befogjuk a család összes tagját a sodorgatásba, mert rettenetesen eteti magát. Kvázi: sok kell belőle, ami sok-sok időbe is telik. 
Én ezt amolyan legényfogó kategóriába sorolnám, mert ha egy férfiember elé teszed, hogy most sült ki, a saját két kezeddel csináltad, tuti leesik az álla. Mert el sem tudja képzelni, hogy ilyet otthon is lehet. A trükk az benne, hogy szörnyen egyszerű, szinte elronthatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése