Keresés ebben a blogban

2011. május 20., péntek

Palacsinta banános mascarponekrémmel töltve


Voltunk egy szuper étteremben. Illetve egy hotelben, aminek szuper volt az étterme. Na itt minden este palacsintát ettem a főétel után. Viszont addigra már túl voltam a levesen, másodikon, és bármennyire finom is volt a desszert, soha nem  tudtam megenni. Elhatároztam, otthon majd csinálok mindenféle palacsintát, de semmiképp sem töltjük meg a pocakot előtte. Először sima mascarpone krémféleséget akartam keverni, de megláttam az egy árválkodó banánt a pulton, így kevertem bele azt is. 
A képen látható példány az utolsó darab volt,  a megmaradt csokimártással. Mert volt, amelyik úszott benne, külön kérésre... süthettem volna másnap újra, hogy kép is legyen. Nyilván nem bánta volna senki. 

Palacsintatészta:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
2-3 kávéskanál cukor
olaj
tej és szóda, amennyiből szokásos állagú tészta áll össze

Krém
20 dkg mascarpone
2,5 evőkanál porcukor
egy kis vanília
fél banán
200 ml tejszín (100 ml is elég, ha sűrűbb krémet szeretnénk)

Öntet
fél tábla tejcsoki
fahéj
pár csepp citromlé
víz

A mascarponét a cukorral, vaníliával, cukorral és az összetört banánnal együtt alaposan összekeverjük gép segítségével. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, óvatosan.
Ezzel a krémmel megtöltjük a kisütött palacsintákat, majd az öntettel meglocsoljuk.
Az öntethez felolvasztjuk a csokoládét, egy kis fahéjjal ízesítjük, majd néhány csepp citromlével és kevés vízzel elkeverjük, hogy ne legyen sűrű, de folyós sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése