Keresés ebben a blogban

2011. május 12., csütörtök

Sárgatúró


Ma már sokan tudják, ez egy Szabolcs megyéből származó húsvéti étek. Ottani gyökereimnek hála, már kislány koromban degeszre ettem magam belőle. Már ha nem mazsolával készült. Most nem a húsvéti sonkával ettük, kivételesen, mivel idén nem tartottunk húsvétot. Viszont hiányzott már nagyon.
Vannak, akik több cukorral szeretik, amolyan édességként fogyasztják, mi inkább semleges ízben készítjük.
Alaprecept:
10 tojás
1 liter tej
1 púpos evőkanál cukor
1 csipet só

A tojást nem kell habosra verni, csak kikeverni. A tejet felforraljuk, és beleöntjük a tojást meg a cukrot, sót. Folyamatosan kevergetve egészen addig főzzük, amíg egészen össze nem túrósodik, és a savó szép átlátszó lesz. Ekkor vászonkendőbe tesszük, lecsöpögtetjük, ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Vászonkendő hiányában sűrű lyukú szűrő is megteszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése