Keresés ebben a blogban

2011. április 27., szerda

Juhtúrós kifli

Annyi történt, hogy akciós volt a juhtúró a boltban, lejárat előtti féláras leértékelés. Ilyenkor nehezen hagyok ott bizonyos dolgokat, és most ez a juhtúró volt. Egész úton hazafelé azon gondolkodám... mi legyen belőle. Mivel pékáru már nem volt itthon, ezért sütöttem kiflit, reggelire.

Hozzávalók:
30 dkg liszt + 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 dkg élesztő, kis tej és cukor a futtatáshoz
kb. 2 dl langyos víz és 1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só
10 dkg juhtúró (én a tömlős, Kistelekit vettem)

A futtatott élesztővel elkeverjük a többi hozzávalót jó alaposan. Dagasztás után kelni hagyjuk meleg helyen (nyáron ez nem is lehet gond). Amikor szép púpos, kiverjük belőle a levegőt, és golyókat gyúrunk. Ezeket egyformára nyújtjuk, nem túl vékonyra, majd feltekerve kiflit formálunk belőle. A két végét visszanyomkodjuk, és úgy helyezzük el a lisztezett tepsiben, hogy  a hajtás alulra kerüljön. Még egyszer kelesztjük, majd vízzel meglocsoljuk, szórhatunk rá magokat, és 180-200 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése