Hozzávalók:
30 dkg liszt + 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

kb. 2 dl langyos víz és 1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só
10 dkg juhtúró (én a tömlős, Kistelekit vettem)
A futtatott élesztővel elkeverjük a többi hozzávalót jó alaposan. Dagasztás után kelni hagyjuk meleg helyen (nyáron ez nem is lehet gond). Amikor szép púpos, kiverjük belőle a levegőt, és golyókat gyúrunk. Ezeket egyformára nyújtjuk, nem túl vékonyra, majd feltekerve kiflit formálunk belőle. A két végét visszanyomkodjuk, és úgy helyezzük el a lisztezett tepsiben, hogy a hajtás alulra kerüljön. Még egyszer kelesztjük, majd vízzel meglocsoljuk, szórhatunk rá magokat, és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése