Egy délután muszáj volt találkozóra mennem, ami nem tartott ugyan sokáig, de épp vacsoraidőben volt. Tanácstalanul álltam a konyhában: most mi lesz a vacsorával? Ha előtte elkészítem, dermedt lesz mire hazaérek. Utána meg.. nincs idő főzni. Jöjjön a pizzafutár? Sajnálom őket, ebben a cudar hidegben, szakadó hóesésben, csúszós utakon hordják a kaját? Nekik üzlet az üzlet, de én inkább megoldom. Előkészítettem, betoltam a sütőbe, és mire hazaértem, elkészült a vacsi.
Szükséges:
személyenként 1 csirkecomb
sózva, borsozva, bevagdalva és fokhagymával jócskán bedörzsölveA csirke bőre alá aztán a maradék spenótot (kb. 2 maréknyi) töltöttem, amit olajon megfonnyasztottam, sóztam és fokhagymával ízesítettem. Felöntöttem 1 dl tejszínnel és összeforraltam.
A kabát pedig ezekből áll össze:
25 dkg liszt
10 g élesztő felfuttatva cukros tejben
10 dkg vaj
1 kávéskanál só
egy pici tej, ha túl kemény lenne a tészta
pihentetés úgy fél óráig
Szóval miután a fent említett módon a csirkehús fűszerezése megvolt, és a spenót is a bőre alá került, a tésztát kinyújtottam és a combokra tekertem.
Tojással megkentem a tetejét, és körülményes módon sütöttem meg. Persze, ezt a részt nem kell feltétlenül utánam csinálni.
Letakartam alufóliával, kevés csirkezsírt öntöttem alá, és egy kis vizet, majd betettem a hideg sütőbe, és elmentem otthonról. Aztán úgy fél óra múlva hazatelefonáltam, hogy kapcsolják be a sütőt 180 fokra, amit a szorgos hangyák meg is tettek. Mire hazaértem, kb. 1 óra múlva, levettem a fóliát, gyorsan megpirult a teteje, és azonnal tálalható volt. Ennek a sütés előtti áztatásnak az lett az eredménye, hogy a tészta alsó része kissé elázott, de ettől eltekintve finom volt. Ha lett volna több időm, csináltam volna hozzá párolt zöldséget, legközelebb az is lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése