Időálló azért, mert másnap is nagyon finom, puha. A benne lévő sajt miatt pedig különleges pöttyös kinézete van.
40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
3 teáskanál só
3 dkg élesztő
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és az előzőleg elkevert száraz hozzávalókhoz öntjük a kissé megolvasztott vaj és tejföl kíséretében. Bár azt olvastam, nem szükséges duplájára keleszteni, de még hajtogatni sem, én mindkettőt elvégeztem. Kb. duplájára kelesztettem a tésztát, és háromszor hajtogattam, minden alkalommal kb. 15 percig pihentetve. Véleményem szerint ugyanis ez egyáltalán nem árt a pogácsának, sőt!
Nyújtsuk majd szaggassuk ki a pogácsákat, hagyjuk kicsit pihenni a tepsiben, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejét. Szép pirosra süssük meg, 180 foknál nem melegebb sütőben. A mostani sütőm jobb oldala erősebben süt, hiába hiper-szuper villanysütő.. így a sütési idő harmadánál meg kell fordítanom a tepsit. Ez a pogácsánál nem probléma, de a piskótákkal szenvedek rendesen. Ezért aztán szívesebben sütök hideg levegőre nem érzékeny harapnivalókat. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése